Alla inlägg under juni 2008

Av Wanessa - 3 juni 2008 03:15

Idag har det varit en underbar dag! Jag har:

- kommit över den där killen som har förstört så mkt för mkt de senaste månaderna

- träffat 2 väninnor som jag tycker om jättemkt och jag har så kul med dem

- känner för första gången på de här 3 åren att nu äntligen är jag frisk från mina ätstörningar och jag kan fortsätta i den takten no matter what

- ätit jättebra och rört på mig

- var ute i det fina vädret och uppskattar verkligen mitt liv och det jag har

Vad jag har ätit idag:

- en bra frukost: 2 kycklingbitar med spenat

- en lätt lunch: 1 måltidersättning (Nutrilett)

- en bra middag: hälften av ett sådant stort runt knäckebröd (en halv skiva, inte halva paketet, bör det påpekas:)) med bregotte mellan + en liten bit stekt strömming

- festmat med min kompis och hennes grannar: en bit tårta (ingen enorm bit).

Under hela dagen drack jag fun light utan socker och te.

Slutsats: man måste äta och inte överdriva åt ngt håll! En meningsfull fritid är nödvändig för att inte isolera sig och tänka på att bli smal dygnet runt. Jag har även promenerat en hel del idag (3 timmar totalt ungefär). Vågen visar mindre såg jag oxå.

Dagens bild: Kendra Wilkinson (en till flickvän till Hugh Hefner). Kolla in den vältränade sexiga kroppen och de fina musklerna. Hon äter nog väldigt balanserad och bra kost. Huvudsaken är ATT HON ÄTER.


Av Wanessa - 2 juni 2008 14:56

Dagens bild 2 (biljard): om man svälter sig, orkar man spela biljard och vara trevlig? NEJ. Om man hetsäter, orkar man ens ta sig ut på en dejt? NEJ. Alltså är slutsatsen - ät bra och regelbundet och träna. Det är mitt nya liv. Och de som känner igen skådespelerskan på bilden (Serena från Gossip Girl) vet att hon inte alls är size zero utan är hälsosam och tränar mkt.

Av Wanessa - 2 juni 2008 14:38

Fortfarande frisk och inte fallit tillbaka. Har äntligen insett den enkla men asch så svåra sanningen - för att må bra måste jag LÄRA mig ÄTA. Jag får inte svälta mig för då kommer hetsätningarna som ett brev på posten. Jag måste äta normalt och för att nå min drömvikt som inte är så långt bort nu måste jag helt enkelt träna, motionera mer än vad jag redan gör.

Sen har jag oxå läst på någon äs-forum att det är viktigt att ta en dag i taget, att tänka varje morgon "Vad kan jag göra idag för att må bra?" Då ska man göra allt man kan för att dagen ska bli bra, både mat och meningsfull tillvaro (skola, jobb, människor).

Dessutom har jag eliminerat en ond människa ur mitt liv som ganska ofta låg till grund för mina äs. Eliminerat och eliminerat men iaf ändrat min inställning till honom och begränsat umgänge. Efter sommaren kommer allting förmodligen att dö ut ändå.

Idag har jag ätit en bra frukost och inte mått dåligt över det, har massa bra energi, ska träna och träffa en kompis (det sistnämnda var en omöjlighet för några dagar sedan). Till lunch eller middag ska jag äta stekt strömming, full med bra näringsämnen och en bråkdel av glass/kakor/choklad-kalorier.

Dagens bild 1 (middag): är inte det värt att vara frisk och må bra för att få ha det så här?? Den här lyckliga kvinnan verkar inte vara ångestladdad över det hon äter, hon ska äta lite av allt och fortsätta med sin träning. p.s Hennes överarm är varken tjock eller size zero.

Av Wanessa - 2 juni 2008 02:08

Nu är klockan mkt och mitt matbegär är borta, känner mig som en vinnare. Trots kakor idag så har jag skött mig jättebra. Imorgon tänker jag vara aktiv hela dagen och njuta av solen. Är inte beredd att träffa kompisar än (förutom min bästa vän då som har varit ett stort stöd för mig de här dagarna och överhuvudtaget alltid). Har insett den enkla sanningen att det finns så mkt kul i livet att jag inte VILL och inte SKA avsätta en massa tid för min ätstörning.

Bra saker som är värda att njuta av och må bra för:

- alla fina kläder, skor och väskor som man kan köpa om man är snygg och smal och mår bra

- alla roliga människor som man ännu inte har träffat

- alla snygga, sexiga killar som är beredda att dejta en, och den där "the one" som kommer älska mig över allt annat

- sport och den härliga känslan av den inre och den yttre hälsan

- mina nära och kära som inte vill se mig deppig och ångestladdad. De blir så himla glada när jag har mina "bra perioder" och mår bra. I owe it to them all!

Så nu tänker jag ha den här lilla listan i mitt huvudet varje gång mitt störda bettende-mat-mönster sätter igång. Jag tänker övervinna det här! Har jag överlevt gårdagen och skött mig bra idag, så klarar jag av allt! Jag är så glad för min skull, känner mig som en vinnare.

Dagens bild: den snygga Holly Madison, Hugh Hefners flickvän (en av de tre) som är jättevacker och inte size zero. Hon ser frisk och sexig ut.


Av Wanessa - 1 juni 2008 22:24

Faktumet att mitt privatliv har kraschat stort har resulterat i att mina ätstörningar började blomstra helt otroligt mkt igår. Jag ryckte upp mig dock och i gårdagens inlägg förklarade jag mig frisk. Idag har jag ätit onyttigt men i mkt mindre mängder än under en "matattack" och jag kände inte så mkt ångest. Så, technicaly, har jag inte fallit tillbaka och varje dag blir nu som en kamp. Idag blev det ingen vanlig mat alls utan bara onyttigheter, mängderna var inte enorma som sagt:

- 200g havrekakor

- 250 g glass

- 3 små små chokladkakor

- 2 påsar måltidsersättningar x 100 ccal

Som sagt, ingen matattack, mer en dag med kakor och choklad och inget annat. Ett nytt beslut jag tagit - bli en "nykter" mataddict. Alltså inget onyttigt alls. Ingen choklad och inga kakor alls. Kan inte hantera det, jag kan leva utan sånt.

Dagens bild: havrekakor som satte igån en farlig spiral idag.

Av Wanessa - 1 juni 2008 04:24

Ja, precis som rubriken säger - idag, 1 juni 2008 kl 04:04 har jag förklarat mig själv frisk från min ätstörning (som var hetsätningar i stressiga situationer, diverse tröstätande). Mina matproblem började i mars 2005 och 3 år med den här skiten räcker gott och väl. Så nu börjar mitt nya liv. Jag ska återta kontrollen över mitt ätande och gå ner de sista kilon så jag slipper oroa mig i olika sociala sammanhang om hur jag ser ut. Anledningen till det hårda beslutet har varit den hemska dagen igår med mkt emotionell stress i mitt turbulenta privatliv. Har jag överlevt de händelserna igår kan jag överleva allt. Och jag behöver ingen mat för att trösta mig med.

Nu blir det detox i några dagar för att rena kroppen. Detox är bara ett finare ord för svält:)) Och sen blir det måltidsersättningar ett tag, efter det - kontroll, kontroll, kontroll. Nu är det på riktigt, jag tar en helt annan riktining i mitt liv nu. Under tiden jag skrev den här bloggen så var jag oxå motiverad och bestämd men jag tillät mig ändå svackor, motgångar och s k "ätardagar". Nu är det slut på det. Problem kommer alltid att finnas men matintaget och den fysiska hälsan kan jag påverka. Nu är jag hård mot mig själv samtidigt som jag vårdar min kropp istället för att misshandla den med en massa skräpmat. Fr o m nu ska jag även skriva i den här bloggen vad jag äter så att jag håller motivationen och disciplinen vid liv.

Dagens bild: Nicole Richie såklart. En mullig tjej som blev till en size zero och behåller den vikten, även efter att ha fött barn. Nu ska jag fan också bli drop dead gorgeous!!!! Inga ursäkter godtas!

Ovido - Quiz & Flashcards